tips & tricks

Google Analytics

Google Analytics is geweldig om statistieken van je website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Je hebt een duidelijk beeld van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Ook realtime kan je het gedrag van de bezoekers van je website volgen.
Ga naar www.google.com/analytics en klik op ‘Inloggen bij Analytics’.
Als je al een account bij Google hebt, vul je je gegevens, als je nog geen account hebt, klik dan op 'Account maken' en volg de volledige procedure.
Na het aanmaken van je Google account kom je op de welkomstpagina van Google Analytics, klik op 'Gratis instellen'.Vul in het vak 'Accountnaam' een benoeming in van het account. Klik onderaan op 'Volgende'.

Nu kom je in 'Property maken'. Vul in het vak 'Propertynaam' een naam in. Kies onder 'Tijdzone' België en onder 'Valuta' Euro. Klik op 'Volgende'

Selecteer een branche. Onder 'Bedrijfsgrootte vink je één van de opties aan. Vink het eerste vak 'Klantbetrokkenheid met mijn site of app meten' aan, klik daarna op 'Maken'

Vervolgens moet je twee maal akkoord gaan met de voorwaarden van Google, vink deze aan en klik op 'Ik ga akkoord'.
Klik nu in de volgende pagina rechts op 'Web'.

Vul in het bovenste vak de URL van je website in (bv www.jewebsite.be en vervang www.jewebsite.be door je eigen website).
Let wel, afhankelijk of je al dan niet een SSL certificaat geïnstalleerd hebt, moet je links http of https selecteren.
Vul in het vak 'Naam van de stream' een naam in. Klik op 'Paginaweergaven', vervolgens klik je op 'Stream maken'

Klik op 'Algemene sitetag (gtag.js)'. Vervolgens kopieer je de HTML-code die onder de algemene sitetag verschijnt.

Plak deze code in het head-gedeelte van elke pagina.
Als je je website gemaakt hebt met onze WebBuilder volg je de onderstaande werkwijze:
Klik in de WebBuilder rechtsboven op het kamwieltje en kies voor 'Instellingen'. 

Klik nu op het tabblad 'Scripts', klik links op 'Algemeen', plak in het bovenste vak de code die je gekopieerd hebt in Google Analytics. Klik vervolgens onderaan op 'Toepassen' en publiceer de website. 

Ga nu terug naar Google Analytics en klik linksboven op het huisje 'Home'. Je Google Analytics account is nu operationeel en je kan de bezoekers van je website volgen. Voor verdere informatie over Google Analytics ga je naar https://support.google.com/analytics/answer/1008015?hl=nl


Alle artikels