tips & tricks

Keyword Density

Om uw website goed vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google moet u teksten schrijven waar trefwoorden (of trefwoordcombinaties) in voorkomen. De verhouding tussen het aantal trefwoorden en het totaal aantal woorden in de tekst is de Keyword Density. Deze wordt weergegeven in %.
Een klein voorbeeld: stel dat uw tekst uit 100 woorden bestaat en u gebruikt 3 trefwoorden, dan heb u voor die bepaalde pagina een keyword density van 3%.

De ideale keyword density ligt tussen 1,5% en 3%. Plaats de trefwoorden vooral in het begin van de tekst. Gebruik ook titels en ondertitels (H1, H2 en H3) om trefwoorden in te plaatsen, in de WebBuilder kunt u in het tekstelement eenvoudig een H1, H2 of H3 aanmaken.

Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet, de bedoeling is dat de tekst zo natuurlijk mogelijk overkomt. Vergeet niet dat u in de eerste plaats voor de lezer schrijft. De tekst moet aanzetten tot lezen maar toch optimaal afgestemd zijn op zoekmachines zoals Google. En denk er aan, overschrijd de grens van 3% niet, anders kan Google uw website beschouwen als spam en wordt u geweerd uit de zoekresultaten.

Om de keyword density van uw website te meten, zijn er verschillende online tools. Eén van de beste tools vindt u op http://www.seobook.com, klik rechtsboven op 'Login', op de volgende pagina klikt u op 'CLICK HERE to register a new account'. Vul uw e-mailadres en een accountnaam in en klik op de blauwe knop. Ga naar uw mailbox, kopieer uw login en wachtwoord, ga terug naar de website van SeoBook en klik terug bovenaan rechts op 'Login'. Vul uw username en wachtwoord in en klik op 'Log in'. Open nu een nieuw tabblad in uw browser en ga naar http://tools.seobook.com/general/keyword-density/. Op deze pagina vult u in het vak de url van uw website, vervolgens vinkt u de vier opties uit. Klik nu op 'Submit'.

Op de volgende pagina kan u het percentage van de keyword density zien voor uw zoekwoorden of zoekwoordcombinaties (1, 2 of 3 woorden).

Alle artikels